Hvis du gerne vil have følelsen af at være Personlig Effektiv, så er der 3 grundlæggende vilkår, som du skal være obs. på. Se mere i videoen her:

 

 

1 – Tag ansvar

For det første handler det om, at du tager ansvar. Du skal tage ansvar for dine arbejdsopgaver, din tid – dit liv. At tage ansvar handler om, at du skal være bevidst om, hvad du bruger din tid til. Det handler om, at du skal skabe en dag, hvor det er dig, der bestemmer. Du skal ikke lade dine mails eller telefonopkald definere din arbejdsdag.

Man kan nogle gange være tilbøjelig til at tænker, at ”det er de andres skyld”. Det er kundernes, leverandørernes, kollegernes, chefens, – ja, samfundets skyld. Men hvad kan du bruge det til…? Det rykker dig ikke at konstatere, at det er de andres skyld.

Et mindset som dette hjælper dig ikke. Det gør dig til offer. Tag i stedet sagen i egen hånd, og beslut dig for at være effektiv.

 

2 – Gør noget andet

For det andet handler det om, at du skal gøre noget andet… Hvis du bliver ved med at gøre, som du altid har gjort, så får du også det samme resultat, som du altid har fået. Men hvad skal disse andre ting så være, tænker du måske… Ja, du kan jo f.eks. blive inspireret til nye og anderledes handlemønstre i min bog eller andre steder.

Som du kan se i videoen, har jeg en lille udfordring til dig, – så hvis du har tid og lyst, så lad mig udfordrer dig og se videoen også 🤓.

Hvis der er noget, som du rigtig gerne vil, – dvs. 8-9-10 på en skala fra 1 til 10, så skal du handle på det. Hvis det kun er noget, du vil 2-3-4, så skal du lade være. Så bliver det alligevel en fiasko, og du ender med at “banke” dig selv oven i hovedet over, at du “endnu en gang ikke er kommet i hus” med det, som du havde sat dig for. Slut fred med det i stedet.

 

3 – Vær proaktiv

For det tredje handler det om, at du er proaktiv, dvs. faktisk tager sagen i egen hånd, – og FÅR DET GJORT. Der er ingen grund til at vente. Gør det i dag. Ikke i morgen eller på mandag eller efter ferien. Gør det NU. Vær proaktiv.

Det er en helt fantastisk følelse at afslutte en dag, hvor man bare har været effektiv og fået en masse gode ting fra hånden, – det er jeg ret sikker på, at du også kan nikke genkendende til.

Lidt provokerende vil jeg her til sidst sige til dig, at vi har tid til dét, som vi gerne vil… Det er et spørgsmål om prioritering… Så vil du gerne være effektiv?

Hvis svaret er JA; så prioritér at sætte tid af til at lære om Personlig Effektivitet.

Rigtig god fornøjelse

kh Rikke ❤

P.s. Vil du lære meget mere om at blive Personlig Effektiv, så kig med her