Rekruttering

Rekruttering handler om at finde det bedste match mellem en virksomhed og en ny medarbejder. Jeg plejer at sige, at jeg arrangerer “lykkelige ægteskaber”, – det skal fungerer for både virksomheden og den nye medarbejder.

Virksomheden skal være sikker på, at den nye medarbejder har de rette kvalifikationer, den rette personlighed og den rette indstilling til jobbet.

Medarbejderen skal være sikker på, at virksomheden giver de rette faglige udfordringer, og stiller det rette arbejdsmiljø til rådighed.

Når jeg laver kvalitetssikring af mit arbejde efter 3 måneders ansættelse, siger begge parter ofte, at de aldrig har oplevet noget så grundigt og professionelt, – og det har jeg det rigtig godt med. 

Her kan du se, hvordan processen er for en rekruttering

h

1. Jobannonce

Jobprofil

Med input fra virksomheden udarbejder jeg en jobannonce, der sættes online. Der anvendes fysiske netværk samt sociale medier til søgningen.

2. Håndtering af ansøgninger

Håndtering af ansøgninger

Alle ansøgere modtager bekræftelse på modtagelse af deres ansøgninger, samt anslået tilbagemeldingstidspunkt.

3. Afklaringsamtale

Afklaringssamtale

Jeg udvælger typisk 12-14 kandidater, der inviteres til en afklaringssamtale med mig. Derefter udvælges 3-5, der tilbydes samtale med virksomheden.

v

4. Første samtale i virksomheden

Første samtale i virksomheden

Første samtale afholdes med 3-5 kandidater. Fra virksomheden deltager ofte 1-2 personer. Der udvælges 2-3 kandidater, der går videre til anden samtale.

5. DISC Personanalyse og referencetagning

DISC Personanalyse og referencetagning

Der udfærdiges DISC Personanalyse samt referencetagning på 2-3 udvalgte kandidater. DISC Personanalyse laves også på virksomhedens kontaktpersoner.

w

6. Anden samtale i virksomheden

Anden samtale i virksomheden

Anden samtale går “mere ind til benet”, og derefter vælges den rette kandidat til stillingen. Jeg giver tilbagemeldinger til de resterende kandidater.

7. Kontraktmøde

Kontraktmøde

Dette møde afholdes af virksomheden selv, hvor kontrakten underskrives af begge parter. NU er alle glade, og klar til at starte et spændende samarbejde :-).

8. Opfølgning og evaluering

Opfølgning og evaluering

Efter 3 mdr. afholder jeg en samtale med virksomheden, derefter kandidaten og til sidst alle parter til en fælles dialog omkring de første 3  mdr. under fælles tag.

Andre siger om rekrutteringsprocessen

Mark Edal, Country Manager, Phoenix Mecano   

Vi har hos Phoenix Mecano samarbejdet med Rikke Bech Skougaard i forbindelse med rekruttering af ny medarbejder til en salgsstilling i Danmark. Fra første indledende møde til endeligt valg af kandidat har vi følt os i sikre hænder.

Rikke har været struktureret, omhyggelig og punktlig i processen. Vi er blevet løbende informeret med relevante statusopdateringer og har haft et yderst minimalt eget tidsforbrug.

Ved både 1. og 2. samtaler med kandidater har det været veltilrettelagt med referencer, personlighedstest og uddybende spørgsmål tilpasset de enkelte kandidater.

Vi er kort sagt meget tilfredse med rekrutteringsforløbet hos Hybjerghus.

Gustaf Sandahl, Adm. Direktør, BITO Lagerteknik A/S 

”Vi har anvendt Rikke Skougaard  i forbindelse med ansættelsen af flere medarbejdere på mellemleder niveau i vor organisation.

Rikke har i forbindelse med disse rekrutteringer været en utrolig professionel sparringspartner, som har håndteret processerne på et højt kvalitativt niveau. Dette dels gennem et grundigt forarbejde omkring kandidaterne, og dels gennem anvendelse af DISC personanalyserne, som samlet set har givet os et fantastisk godt grundlag for at vælge de rette kandidater til stillingerne.

Vi er en ung organisation, hvor tingene sker hurtigt, Rikke har i den forbindelse været engageret og dygtig til at læse vort behov, samtidig med at hun har præsenteret os for kvalificerede kandidater, allerede ved de indledende samtaler.

Ansættelsen af disse kandidater har slutteligt ført til at vi i vor organisation kan bibeholde og videreudvikle den ønskede dynamik samt opnå vore overordnede tocifrede procentuelle årlige vækstmål”.

Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at takke for den gode og professionelle tilgang som Rikke Bech Skougaard har udvist overfor mig som ansøger.

Har virkelig følt mig i gode og trygge hænder, og vil til enhver tid anbefale at I fortsætter samarbejdet med hende som ekstern konsulent.

Kandidat i rekrutteringsforløb

Hvorfor få hjælp til en rekruttering…?

Den tid du bruger på rekruttering af en ny kollega, har du måske mere behov for at bruge på dine daglige opgaver. Du skal bruge din tid til det, du er allerbedst til, – det der tjener virksomheden bedst.

Det er en stor fordel at få en professionel samarbejdspartner til at hjælpe dig med din rekrutteringsproces.

Jeg vil gerne være din samarbejdspartner.

Jeg har mange års erfaring med ansættelser på begge sider af bordet, – både som arbejdsgiver og som rekrutteringshjælp.

Jeg har indgående kendskab til de udfordringer en virksomhed står overfor, når der skal nyansættes.

Du kan få varetaget rekrutteringsprocessen fra start til slut, så du sparer din tid til andre opgaver.

Rekruttering med DISC Personanalyse

Som certificeret instruktør i Extended DISC Personanalyse har jeg de helt rigtige værktøjer til at analysere mulige kandidater til stillingen i din virksomhed.  

Når jeg bruger DISC Personanalyser, giver det mig mulighed for at komme under overfladen på kandidaterne. Denne viden er udbytterig at have, når jeg har 2. samtalen i virksomheden, hvor jeg kommer mere ”ind til benet” på kandidaterne.

Det er dog også muligt at køre et rekrutteringsforløb uden personanalyse.

Resultaterne du opnår med et rekrutteringsforløb

U

Et samlet overblik fra start til slut

Professionel og sikker håndtering
af ansættelsesprocessen

Effektiv onboarding
af din nye medarbejder

Sådan kommer du i gang

Jeg er klar til at hjælpe med rekrutteringen af din nye medarbejder.

Kontakt mig for en uforpligtende snak.

Jeg ser frem til at høre fra dig. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Få et nyhedsbrev du faktisk gider læse.

Lad mig udfordre dig: