Værdiskabende møder

Hvor værdiskabende er dine møder…

 

I Danmark holder vi rigtig mange møder. Vi kan mødes om stort set alt mellem himmel og jord.

Desværre er det ikke alle møder, der skaber værdi. Hverken for deltagerne eller mødelederen. Det er ærgerligt, for så kunne tiden have været anvendt mere optimalt.

Oplever du også ofte, at du sidder til møde og tænker “hvad laver jeg egentlig her”? 

Sidder du og undrer dig over, hvorfor en hel gruppe af mennesker er samlet for at få informationer, der let kunne være delt via mail eller i forbindelse med et andet møde. Måske oplever du endda, at du bliver indkaldt til møder, hvor du ikke har nogen funktion?

Det er da spild af tid. 

Det kan lade sig gøre at skabe en sund mødekultur med værdiskabende møder. Her går alle ud fra mødet med en fornemmelse af at have bidraget, fået ny viden og at tiden er givet godt ud.

 

Tre komponenter i et værdiskabende møde

 

For at få et godt møde, der genererer værdi og som afholdes på en effektiv facon, er der tre komponenter, som må være til stede.

Et værdiskabende møde begynder allerede inden, du møder op. De tre komponenter er:

1. Forberedelser før mødet for både den, der planlægger og har ansvar for mødet – såvel som dig, der skal deltage i et møde.

2. Adfærd og mødeledelse under mødet.

3. Opgaver og opfølgning efter mødet.

Sådan hjælper jeg 

Er du så klar til at sige farvel til langvarige, kedelige møder uden styring, resultat eller værdi? Så tag med på min workshop i Personlig Effektivitet og få alle fif til at planlægge, afholde og evaluere møder på en værdifuld måde.

Du er interesseret i at skabe møder med værdi – derfor vil du sikkert også være interesseret i at spare tid og undgå afbrydelser i din arbejdsdag. 

Læs mere om at minimere afbrydelser her