Find dit runde hjul og spar masser af tid

 

Ofte gennemfører vi opgaver og processer på samme måde, som vi altid har gjort – uden egentlig at tænke over, om det kan gøres hurtigere, lettere eller nemmere.

Det kan det oftest, hvis du lige hopper en tur op i helikopteren og kigger med nysgerrige øjne på dine opgaver.

Og gør du det, viser det sig tit, at der kan optimeres flere steder. Det betyder, at du faktisk kan udføre dine opgaver både hurtigere og mere hensigtsmæssigt – og samtidig spare tid.

Det kalder jeg at finde dit runde hjul 👌🏻

På tegningen her bakser to stenaldergutter med deres kærre, som “kører” på firkantede hjul.

Det er hårdt arbejde at få vognen til at rulle 🥵 – og de har slet ikke tid til at høre på deres makker, som præsenterer dem for det runde hjul:

Det værktøj, der gør deres arbejde lettere og gør, at de når hurtigere i mål.

Det svarer til, når du i dit arbejde, gør det, du plejer. Du drifter – uden at forholde dig til, om måden du drifter på, er den mest optimale.

 

Du skal finde dit runde hjul, hvis du vil være effektiv og spare masser af tid

 

👉🏻 Det runde hjul findes ofte i de små detaljer. Noget du slet ikke tænker over, men som kan spare dig megen tid og gøre dig effektiv.

👉🏻 Der er ingen optimering, der er for lille – selv nede i sekunder kan det give mening – for mange sekunder bliver over årene til både minutter og timer.

 

Opgave: Find dit runde hjul

 

Jeg vil opfodre dig til at gennemføre denne opgave, som handler om at få et overblik over, hvor du i din arbejdsproces kan skifte dine firkantede hjul ud med runde hjul – og spare tid og blive mere effektiv. 💪🏻

Find og beskriv dine mulige runde hjul – det kan f.eks. være:

  • Løft dig op i helikopteren og se ned på din hverdag. Hvad er du ikke tilfreds med? Hvad kan du ændre på og gøre smartere?
  • Udarbejd skabeloner til f.eks. dagsordener og referater, så du ikke skal bruge tid på det igen og igen.
  • Skriv tjeklister så du altid kan vinge af, om du har husket alt ift. en bestemt opgave, så du slipper for at gå tilbage og rette til.
  • Sæt tid af til at planlægge og prioritere dine opgaver og deres rækkefølge, så du hele tiden arbejder mest effektivt på det, som er vigtigst.
  • Afmeld nyheds- og reklamemails du alligevel ikke læser, så du ikke skal bruge tid på at slette dem hver gang, de lander i din mailboks.
  • Få etableret standarder og systemer, der gør håndtering af ting/opgaver lettere og ensartet, så du ikke skal opfinde den dybe tallerken påny.
  • Uddan dig, så du bliver skarpere på dine udfordringer og lettere kan overkomme dem.

Foretag de ændringer, der skal til, så du på sigt kan spare tid og penge, men som du siger til dig selv, at du har for travlt til at nå.

Rigtig god fornøjelse med at finde dit runde hjul! 🤩