At være effektiv har mange fordele.

Dels får du tingene fra hånden, og dels får du en positiv oplevelse af dine opgaver og hele din arbejdsdag. Det er netop denne positive følelse, der giver dig energi og overskud til at yde endnu mere.

Effektivitet sker dog ikke af sig selv.

 

write-593333_1920

 

Effektivitet opstår fordi du har

  • overblik og fordi
  • du har planlagt dine opgaver på forhånd samt
  • været realistisk omkring dét, du reelt har mulighed for at nå

I virkeligheden er det ikke svært at være effektiv. Det kan alle blive. Men det kræver en indsats.

Nøgleordene er planlægning og prioritering.

– For det første skal du beslutte dig for, at det er dig, der planlægger dine opgaver, – og ikke bare lader de just indkomne mails i din indbakke bestemme over din dag.

– For det andet skal du prioritere dine opgaver.

Når der i løbet af dagen kommer opgaver, der tager mere end 2 min. at løse, skal opgaven noteres på én Master-to-do liste. Det kan f.eks. gøres ved at notere opgaven på en post-it, og have alle opgaverne placeret på en A4, som du har liggende eller hængende ved dit skrivebord.

 

brainstorming-441010_1920

 

På et fast tilbagevendende tidspunkt en gang om ugen skal du holde et planlægningsmøde med dig selv.

Ud fra opgaverne på din Master-to-do liste vælger du hver uge, de opgaver som er vigtige i den pågældende uge. De skal flyttes over på din ugeplan, der f.eks. er et A3-papir med en kolonne for hver dag. Du placerer opgaverne, hvornår du tænker, de skal løses.

Hver morgen ser du så på din ugeplan, og prioritérer opgaverne i den rækkefølge, som du skal lave dem den aktuelle dag.

Når du udarbejder din Master-to-do liste og din ugeplan, er det meget vigtigt, at du er realistisk med din tid. Max. 80 % af din tid må planlægges, – de resterende 20 % skal være luft til ad-hoc opgaver.

 

ugeplan hybjerghus

 

 

Det er en fantastisk følelse at nå alle opgaver, som man har planlagt. Det er denne gode følelse, du skal tilstræbe. Den giver dig energi og overskud til at blive endnu mere effektiv, og du får sat en god spiral i gang.

Jeg ønsker og håber for dig, at du beslutter dig for at udnytte din tid optimalt. Det er en superfed følelse. God arbejdslyst !